#LFL SETMANA 5: "RESPIRA"
17/02/2024

Passem l'equador de la Fit League i ara és quan t'has de demostrar que vas seriosament!

Et presentem la 5a corona, el repte "RESPIRA" et vol portar a descobrir els poders de la respiració i als beneficis de sumar-la als teus hàbits d'activitat física setmanal.

A continuació et presentem "Com has de fer-ho per aconseguir la CINQUENA CORONA I quin serà el PREMI que sortejarem?"

Com has de fer-ho per aconseguir la corona?

1. Completa almenys 1 activitat a Espaigua: de dilluns a dissabte.

 • Quines activitats són vàlides? Són vàlides totes les activitats dirigides, aquàtiques, ciclisme, sala fitness i entrenaments. 
 • Com he de validar l'activitat? Tan sols has de reservar amb l'app d'Espaigua i assistir a l'activitat corresponent (no cal que reservis si realitzes entrenaments o classes de natació).

 

2. Com és la teva respiració? Sabies que la majoria de les persones respiren de forma incorrecta? Sabies que la respiració té relació directa amb el teu estat emocional, la teva postura i el dolor d'esquena?

Et proposem que dediquis 5 minuts cada dia de la setmana a practicar aquesta pauta de respiració:

 • Estirat boca amunt amb cames flexionades o seu en una cadira sense recolzar l'esquena sentint els teus peus amb el terra.
 • Col•loca una mà al pit i l'altra a la panxa.
 • Inhala pel nas amb 5 segons i mig notant com les teves manes es mouen de baix a dalt (panxa-pit).
 • Exhala amb 5 segons i mig  fins a expulsar l'aire notant com les mans tornen a la posició inicial.
 • Repeteix la maniobra almenys 10 vegades.

Què aconseguiràs si realitzes aquests exercicis amb continuïtat?

 • La respiració diafragmàtica incideix en el teu sistema nerviós parasimpàtic ajudant-te a baixar la teva freqüència cardíaca i a relaxar-te mentalment i físicament.
 • Reduir l'estrès i impactar positivament en el son i el benestar general.
 • El diafragma és el múscul respiratori per excel·lència i si aquest no funciona correctament, altres músculs hauran d'ajudar-lo fent aquesta funció, cosa que pot provocar que aquests es sobrecarreguin amb excés, per exemple la musculatura cervical.
 • Respirar bé significa respirar pel nas, sempre que sigui possible, fins i tot durant l'exercici. Els beneficis de fer-ho són la millora de la filtració, regulació de la humidificació i la temperatura de l'aire que respires així com minimitzar el dany dels pulmons.

Quan és un bon moment per fer els exercicis?

 • Abans o després de realitzar exercici.
 • A casa en un moment de tranquil·litat on no et distreguin altres estímuls.
 • Llegint o fent qualsevol activitat que et relaxi.

 

3. No perdis el ritme amb les teves activitats de càrdio a l'exterior. Completa una de les tres rutes que et proposem de menor a major dificultat:

 

 • Com he de validar l'activitat? Guardar la ruta a Strava, Wikiloc o una APP similar per mostrar-la a recepció o bé tira una foto on s'identifiqui la ruta.

 

 

Com i quan has de validar la corona de la setmana 5?

Un cop completis els 3 objectius vine a recepció a fer la validació i et donarem la corona perquè l'enganxis a la teva casella. Pots validar la corona i enganxar-la al teu caseller abans del dimecres dia 28 de febrer. 

 

Quin serà el premi que sortejarem aquesta setmana?

El sorteig es farà sempre el dimecres de la setmana següent al repte. Així doncs, el sorteig de la setmana 5 es farà el dimecres dia 28 de febrer i el guanyador/a serà anunciat per Instagram.

El premi se sortejarà entre tots aquells qui aconseguiu la corona i serà:

Un val de compra pel valor de 80€ a gastar al TANDEM SOLSONA amb material esportiu.

Si encara no t'has inscrit a LA FIT LEAGUE pots fer-ho encara que ja hagi començat. 

Recordem també per als grups que us heu inscrit a la FIT COMPANY LEAGUE que la validació la de fer algun membre del grup un cop decidiu que ja heu acabat el repte setmanal.

 

➡️ 1. Què és la Fit League?
Un repte saludable, individual i no competitiu que t'ajudarà a mantenir la continuïtat durant aquest inici d'any i a motivar-te per aconseguir els teus objectius personals. A més, et permetrà fer activitat física mentre descobreixes magnífics indrets que tenim per l'entorn del Solsonès i t'ajudarà a incorporar nous hàbits saludables en el teu dia a dia.
➡️ 2. En què consisteix?
Cada setmana et marcarem 1 objectiu relacionat amb l'exercici físic que realitzes a Espaigua, fer activitat al medi natural i incorporar nous hàbits saludables. Si l'assoleixes obtindràs 1 corona. L'objectiu setmanal l'anunciarem el diumenge abans de començar la setmana, via Instagram i per l'app d'Espaigua.
Si aconsegueixes complir el repte setmanal podràs validar la teva corona a la recepció d'Espaigua i enganxar-la abans del dimarts de la setmana següent a la teva casella de la Fit League. 
Les activitats al centre quedaran validades mitjançant la reserva que facis a l'app i la resta ensenyant-nos una foto de l'activitat en qüestió i/o una captura de pantalla de la ruta (Strava). 
➡️ 3. Quin premi puc obtenir?
Durant les 8 setmanes que dura la Fit League, cada dimecres sortejarem un premi per tots aquells que hagin aconseguit la corona setmanal. El premi vindrà a càrrec d'un dels nostres col·laboradors.
Podràs participar a la Gran Festa Final només participant en el repte, ni que no l'hagis acabat. 
Tots aquells que aconsegueixin les 8 corones tindran premi el dia de la Gran Festa Final.
➡️ 4. Qui són els nostres col·laboradors?
- Fruits Taribó
- La Bòfia Centre d'Esquí
- Tàndem Solsona
- Nòmada Restaurant
- Càmping La Ribera Salada
- dpagès
- El Celler del Santuari del Miracle
- Restaurant Crisami
- Farmàcia Anna Boix
- La Bijuteria
➡️ 5. Quant dura el repte?
El repte té una duració de 8 setmanes: del 22 de gener al 17 de març. No és fàcil d'assolir... hi ha un Carnaval pel mig. Però tranquil, hi haurà algun comodí!
➡️ 6. Qui hi pot participar?
El repte està obert a tots els abonats d'Espaigua i pots participar-hi si tens 14 anys facis les activitats que facis (piscina, gimnàs, entrenament...). Un cop començat també et pots apuntar tot i que si et perds alguna setmana ja no optaràs al premi final, però sí als sortejos setmanals.Volem ajudar-te a trobar la teva millor versió!

#EspaiguaEtCuida

« Volver