#LFL SETMANA 6: L'ORIENTACIÓ
24/02/2024

No et perdis ara! Setmana 6: l'orientació!

Et presentem la 6a corona, el repte "L'ORIENTACIÓ" et vol portar a descobrir la màgia de les curses de l'orientació i el contacte amb el medi natural.

A continuació et presentem "Com has de fer-ho per aconseguir la SISENA CORONA I quin serà el DOBLE-PREMI que sortejarem?"

Com has de fer-ho per aconseguir la corona?

1. Completa almenys 1 activitat a Espaigua: de dilluns a dissabte.

  • Quines activitats són vàlides? Són vàlides totes les activitats dirigides, aquàtiques, ciclisme, sala fitness i entrenaments. 
  • Com he de validar l'activitat? Tan sols has de reservar amb l'app d'Espaigua i assistir a l'activitat corresponent (no cal que reservis si realitzes entrenaments o classes de natació).

 

2. Completa un dels dos circuits de la cursa d'orientació.

Hem preparat un mapa molt especial dissenyat exprés per l'ocasió per Sportmaps, especialista en mapes i circuits permanents d'orientació.

A continuació t'expliquem com has de fer-ho per completar la cursa d'orientació:

  1. Recull un dels mapes del circuit físicament a ESPAIGUA (no podràs fer-ho sense el mapa físic). Hi ha dos circuits: el circuit blau (fàcil i apte per a tothom) i el circuit vermell (moderat i amb més dificultat tècnica).
  2. Engega el cronòmetre al sortir de la porta (també pots fer-ho sense mirar el temps i amb tota la calma del món, però t'aconsellem que intentis fer-ho com si es tractés d'una cursa d'orientació).
  3. Llegeix el mapa amb detall i prent-ho amb calma per descobrir com arribar a la primera fita.
  4. Quan trobis la fita amb un número amb concret, marca el mapa amb les pinces al quadrat que toca i deixa la fita tal i com l'has trobat.
  5. Troba totes les fites marcades al mapa, AMB L'ORDRE QUE TU VULGUIS per acabar abans.
  6. Torna a ESPAIGUA i para el temps. A recepció segellarem el teu mapa completat.

Algunes recomanacions bàsiques per fer millor l'activitat:

  • Si no ets un habitual de les curses d'orientació fes-ho acompanyat.
  • No entris en propietats privades i deixa-ho tot sempre igual o millor del que ho has trobat.
  • El mapa sempre ha d’estar ben orientat. Què el nord del mapa coincideixi amb el nord magnètic, o el que veiem davant nostre, en la realitat, coincideixi amb el que veiem davant nostre en el mapa.
  • En tot moment hem de tenir localitzat en el mapa el lloc on ens trobem. Cal controlar el nostre desplaçament en el mapa.
  • I si ens perdem? Pareu-vos. Conserveu la vostra sang freda i la vostra calma. Identifiqueu i dirigiu-vos cap al punt característic més proper del vostre camp de visió (clariana, camins, turó…) i que es pugui reconèixer fàcilment en el mapa. 

Com he de validar l'activitat? Un cop hagis completat la ruta i marcat totes les fites passa per Espaigua i sellarem el teu mapa com a completat.

IMPORTANT: No penjis la ruta a les xarxes socials ni la comparteixis amb ningú! Si penjes la teva caminada a Strava assegura't de que no la poden veure la resta de les teves amistats perquè el joc funcioni correctament. (Strava- Mi Actividad - Editar - Visibilidad - Sólo Tu)

 

3. CONSELL DE LA SETMANA: desconnexió digital

Evita les pantalles una hora abans d’anar a dormir: no et demanarem cap comprovant, però t'assegurem que el teu descans durant la nit serà molt millor. Canvia la pantalla per un llibre, uns moments de respiració i meditació o la bona companyia dels teus.

Beneficis de no utilitzar pantalles abans d'anar a dormir:

  • Millora la producció de melatonina, una hormona essencial pel son que es perjudicada per la llum blava dels aparells electrònics.
  • Un ambient fosc abans d'anar a dormir afavorirà el teu sistema nerviós i ert permetrà un millor descans i reparació cel·lular.
  • Reducció de la fatiga mental derviada de la falta de son.

 

Com i quan has de validar la corona de la setmana 6?

Un cop completis els 3 objectius vine a recepció a fer la validació i et donarem la corona perquè l'enganxis a la teva casella. Pots validar la corona i enganxar-la al teu caseller abans del dimecres dia 6 de març.

 

Quin serà el premi que sortejarem aquesta setmana?

El sorteig es farà sempre el dimecres de la setmana següent al repte. Així doncs, el sorteig de la setmana 6 es farà el dimecres dia 6 de març i el guanyador/a serà anunciat per Instagram.

El premi se sortejarà entre tots aquells qui aconseguiu la corona i serà DOBLE:

Premi 1: Lot de productes gourmet del Taribó valorat en més de 80€.

Premi 2: Pack regal de la Farmàcia Anna Boix valorat en més de 80€.

Si encara no t'has inscrit a LA FIT LEAGUE pots fer-ho encara que ja hagi començat. 

Recordem també per als grups que us heu inscrit a la FIT COMPANY LEAGUE que la validació la de fer algun membre del grup un cop decidiu que ja heu acabat el repte setmanal.

 

➡️ 1. Què és la Fit League?
Un repte saludable, individual i no competitiu que t'ajudarà a mantenir la continuïtat durant aquest inici d'any i a motivar-te per aconseguir els teus objectius personals. A més, et permetrà fer activitat física mentre descobreixes magnífics indrets que tenim per l'entorn del Solsonès i t'ajudarà a incorporar nous hàbits saludables en el teu dia a dia.
➡️ 2. En què consisteix?
Cada setmana et marcarem 1 objectiu relacionat amb l'exercici físic que realitzes a Espaigua, fer activitat al medi natural i incorporar nous hàbits saludables. Si l'assoleixes obtindràs 1 corona. L'objectiu setmanal l'anunciarem el diumenge abans de començar la setmana, via Instagram i per l'app d'Espaigua.
Si aconsegueixes complir el repte setmanal podràs validar la teva corona a la recepció d'Espaigua i enganxar-la abans del dimarts de la setmana següent a la teva casella de la Fit League. 
Les activitats al centre quedaran validades mitjançant la reserva que facis a l'app i la resta ensenyant-nos una foto de l'activitat en qüestió i/o una captura de pantalla de la ruta (Strava). 
➡️ 3. Quin premi puc obtenir?
Durant les 8 setmanes que dura la Fit League, cada dimecres sortejarem un premi per tots aquells que hagin aconseguit la corona setmanal. El premi vindrà a càrrec d'un dels nostres col·laboradors.
Podràs participar a la Gran Festa Final només participant en el repte, ni que no l'hagis acabat. 
Tots aquells que aconsegueixin les 8 corones tindran premi el dia de la Gran Festa Final.
➡️ 4. Qui són els nostres col·laboradors?
- Fruits Taribó
- La Bòfia Centre d'Esquí
- Tàndem Solsona
- Nòmada Restaurant
- Càmping La Ribera Salada
- dpagès
- El Celler del Santuari del Miracle
- Restaurant Crisami
- Farmàcia Anna Boix
- La Bijuteria
➡️ 5. Quant dura el repte?
El repte té una duració de 8 setmanes: del 22 de gener al 17 de març. No és fàcil d'assolir... hi ha un Carnaval pel mig. Però tranquil, hi haurà algun comodí!
➡️ 6. Qui hi pot participar?
El repte està obert a tots els abonats d'Espaigua i pots participar-hi si tens 14 anys facis les activitats que facis (piscina, gimnàs, entrenament...). Un cop començat també et pots apuntar tot i que si et perds alguna setmana ja no optaràs al premi final, però sí als sortejos setmanals.



Volem ajudar-te a trobar la teva millor versió!

#EspaiguaEtCuida

« Volver