#LFL SETMANA 2: "SOL I SOMBRA"
26/01/2024

A continuació et presentem "Com has de fer-ho per aconseguir la SEGONA CORONA I quin serà el SEGON PREMI que sortejarem?"

Com has de fer-ho per aconseguir la segona corona?

1. Completa almenys 2 activitats a Espaigua: de dilluns a dissabte.

  • Quines activitats són vàlides? Són vàlides totes les activitats dirigides, aquàtiques, ciclisme, sala fitness i entrenaments. 
  • Com he de validar l'activitat? Tan sols has de reservar amb l'app d'Espaigua i assistir a l'activitat corresponent (no cal que reservis si realitzes entrenaments o classes de natació).

 

2. Completa una de les rutes que et proposem caminant o corrent: et proposem dues rutes diferents segons la dificultat que escullis. Fer una ruta o altra no suposa més per aconseguir la corona. 

 

3. Exposa't de 15 a 30 minuts al dia a la llum solar.

  • La vitamina D o vitamina del sol

T'has fet una analítica i t'ha mostrat que tens un dèficit de vitamina D? Doncs no estàs sol en aquesta situació. S'estima que mundialment hi ha un dèficit d'aproximadament el 50% de la població de 18 a 60 anys i que pot arribar fins al 87% de les persones més grans de 60 anys. Un dèficit de vitamina D pot portar a malalties dels ossos com l'osteoporosis o el raquitisme. 

I llavors és normal que ens preguntem... i què és la vitamina D i quina importància té?

Doncs bé, la vitamina D en realitat és una hormona que se sintetitza principalment a partir del colesterol, la qual es pot trobar receptors en gairebé totes les cèl·lules i teixits del cos humà. A excepció dels fetges dels peixos, molt pocs aliments contenen la vitamina D de forma natural, i la principal font de vitamina D prové de la llum solar a través dels rajos ultraviolats tipus B (UVB). També es pot obtenir mitjançant suplements.

La vitamina del sol ajuda a augmentar la quantitat de calci que l'intestí pot absorbir dels aliments ingerits i també evita la pèrdua de calci als ronyons. A part, modifica l'activitat de les cèl·lules òssies i és important per la formació d'os nou en nens i adults. A més, té un rol important en la prevenció de diferents malalties com la prevenció d'infeccions, la prevenció de càncer, malalties metabòliques, demència o dolor crònic. 

Minuts necessaris d'exposició solar per produir la vitamina D durant els mesos d'hivern:

Franja horària Vitamina D
10-11h 82 min
12-15h 22 min
16-18h 79 min
  • Com has de validar l'activitat? Ensenya'ns una foto del teu moment a l'exposició solar.

 

Com i quan has de validar la corona de la setmana 2?

Un cop completis els 3 reptes vine recepció a fer la validació i et donarem la corona perquè l'enganxis a la teva casella. Pots validar la corona i enganxar-la al teu caseller abans del dimarts dia 6 de febrer. 

 

Quin serà el premi que sortejarem aquesta setmana?

El sorteig es farà sempre el dimecres de la setmana següent al repte. Així doncs, el sorteig de la setmana 1 es farà el dimecres dia 7 de febrer i el guanyador/a serà anunciat per Instagram.

El premi es sortejarà entre tots aquells qui aconseguiu la primera corona i serà:

UN SOPAR PER A DUES PERSONES AL RESTAURANT NÒMADA: 

 

Si encara no t'has inscrit a LA FIT LEAGUE pots fer-ho encara que ja hagi començat. 

Recordem també per als grups que us heu inscrit a la FIT COMPANY LEAGUE que la validació la de fer algun membre del grup un cop decidiu que ja heu acabat el repte setmanal.

 

➡️ 1. Què és la Fit League?
Un repte saludable, individual i no competitiu que t'ajudarà a mantenir la continuïtat durant aquest inici d'any i a motivar-te per aconseguir els teus objectius personals. A més, et permetrà fer activitat física mentre descobreixes magnífics indrets que tenim per l'entorn del Solsonès i t'ajudarà a incorporar nous hàbits saludables en el teu dia a dia.
➡️ 2. En què consisteix?
Cada setmana et marcarem 1 objectiu relacionat amb l'exercici físic que realitzes a Espaigua, fer activitat al medi natural i incorporar nous hàbits saludables. Si l'assoleixes obtindràs 1 corona. L'objectiu setmanal l'anunciarem el diumenge abans de començar la setmana, via Instagram i per l'app d'Espaigua.
Si aconsegueixes complir el repte setmanal podràs validar la teva corona a la recepció d'Espaigua i enganxar-la abans del dimarts de la setmana següent a la teva casella de la Fit League. 
Les activitats al centre quedaran validades mitjançant la reserva que facis a l'app i la resta ensenyant-nos una foto de l'activitat en qüestió i/o una captura de pantalla de la ruta (Strava). 
➡️ 3. Quin premi puc obtenir?
Durant les 8 setmanes que dura la Fit League, cada dimecres sortejarem un premi per tots aquells que hagin aconseguit la corona setmanal. El premi vindrà a càrrec d'un dels nostres col·laboradors.
Podràs participar a la Gran Festa Final només participant en el repte, ni que no l'hagis acabat. 
Tots aquells que aconsegueixin les 8 corones tindran premi el dia de la Gran Festa Final.
➡️ 4. Qui són els nostres col·laboradors?
- Fruits Taribó
- La Bòfia Centre d'Esquí
- Tàndem Solsona
- Nòmada Restaurant
- Càmping La Ribera Salada
- dpagès
- El Celler del Santuari del Miracle
- Restaurant Crisami
- Farmàcia Anna Boix
- La Bijuteria
➡️ 5. Quant dura el repte?
El repte té una duració de 8 setmanes: del 22 de gener al 17 de març. No és fàcil d'assolir... hi ha un Carnaval pel mig. Però tranquil, hi haurà algun comodí!
➡️ 6. Qui hi pot participar?
El repte està obert a tots els abonats d'Espaigua i pots participar-hi si tens 14 anys facis les activitats que facis (piscina, gimnàs, entrenament...). Un cop començat també et pots apuntar tot i que si et perds alguna setmana ja no optaràs al premi final, però sí als sortejos setmanals.



Volem ajudar-te a trobar la teva millor versió!

#EspaiguaEtCuida

« Volver